biamag'da Bu Hafta

* Mert Arslanalp, kentsel dönüşüm mücadelelerini ortaklaşarak, Gezi direnişinin enerjisi ve ruhunun nasıl yaygınlaştırılacağının cevaplarını arıyor.
* İrfan Aktan, Şefîq Öncü’nün kapsamlı, yer yer hüzünlendirici Vedat Aydın biyografisi “Dozek Dewranek Lehengek” (Bir Dava, Bir Dönem, Bir Kahraman) isimli kitabını ele aldı.
* Ayşe Gökçe Susam, Genç Klasikçiler Festivali’nin fikir babası ve emektarı Şafak Taner’le, Sanayi Mahallesi’nde düzenlenen konserleri, çocuklara yönelik müzik atölyelerini, kadınlara yönelik “İstanbul’un Müzikal Keşfi” gezilerini konuştu.
* Murat Türker, "İnsan vücuduyla barışık olduğu takdirde doğayla da barışık olur" şiarıyla yola çıkan Fuck For Forest (FFF, Orman İçin Seviş) oluşumunu ve belgeselini anlatıyor.
* Ceyda Ulukaya, ABD’de “kamu yararı için araştırmacı gazetecilik” şiarıyla yola çıkan ProPublica’nın ücretli staj için başlattığı Kickstarter projesini yazdı.
* Sultan Komut, Frida Kahlo’yu, tablolarını, feminizmini, aşkını, inadını, yaşamını, ölümünü yazdı.
* Elif Akgül Mısır’daki Cinsel Taciz ve Saldiri Karsiti Eylem İnisiyatifi’nden Meryem Kirollos ile Tahrir Meydanı’ndaki toplu cinsel saldırı ve taciz olaylarını konuştu.
* Nuray Gönülşen, bianet’teki bir aylık stajını anlattı.
* Şadiye Dönümcü, yaşlanma sürecini ve yaşlılık reçetelerini anlattı.
* İrem Dönmez, Ece Ayhan’ın ölüm yıldönümünde, “Velhasıl onlar vurdu, biz büyüdük…” mısrasıyla ve Meçhul Öğrenci Anıtı’yla andı şairi; “Haziran’ın yükünü ödediği bedellerle Temmuz’a devretmişken” diyerek…
* Mustafa Sütlaş, medyanın “durumunu”, merkezsiz ve yalnızca bir ortam olarak yeni medya zeminini yazdı.
* Ahmet Cihan, toplu mezarların üzerine istinat duvarı yapılacağından hareketler bir kez daha “Kemiklerimizi verin” talebini dile getiriyor ve özellikle barış sürecinde bunun önemine değiniyor.
* Şeyhmus Diken, 1991’de öldürülen Vedat Aydın’ın cenazesini yazdı.
* Fahriye Dinçer’in, Feminist Tarihin Peşinde adlı kitabının yayınlanmasının ardından Türkiye’ye gelen feminist tarihçi Joan W. Scott ile Toplumsal Tarih dergisi için yaptığı söyleşiyi yayınlıyoruz.
* Atlas Sibel Arslan, Kadifekale sokaklarını, kadınlarını, çocuklarını, kedilerini anlatıyor. (ÇT)